Fotograf: Michael Kappeler/DPA via AP / TT

Greta Thunberg når 1 miljon följare på Instagram – sopar banan med nästan hela svenska influencereliten

Greta Thunberg kvalar in på topp 10-listan över svenska influencers.

Greta Thunberg, 16-åringen som gjort sig känd för sina skolstrejker för klimatet, växer snabbt i popularitet på Instagram. För bara en dryg månad sedan låg hennes följarantal på 368 000 – nu har den siffran ökat till 1 miljon.

View this post on Instagram

School strike week 33. #climatestrike #fridaysforfuture #schoolstrike4climate

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Det är drygt 9 gånger fler än den tidigare amerikanske presidentkandidaten och klimataktivisten Al Gore, som i skrivande stund har 111 000 följare på bilddelningstjänsten. Svenska miljöpartispråkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin ligger även de i lä med 20 000 respektive 7000 följare.

Med sin miljon följare kvalar Greta Thunberg nu in på topp 10-listan över svenska influencers på Instagram, om man får tro en undersökning från influencer marketing-företaget Beatly som Dagens Analys tagit del av. Enligt den petar nu 16-åringen ner Joakim Lundell, Therese Lindgren och Jonna Lundell ett steg vardera, och placerar sig på en sjundeplats på listan över Sveriges största influencer-konton.

Läs även: 16-åriga Greta är Årets framtidshopp