Fotograf: Pixabay

Uppgifter: Apple Music har gått om Spotify i USA

Växer snabbare än svenska konkurrenten.

Apple Music har gått om Spotify sett till betalande användare i USA. Det uppger källor för Wall Street Journal.

Apples musikströmningstjänst har ökat andelen prenumeranter på världens största musikmarknad snabbare än sin svenska rival, med en tillväxt på mellan 2,5 och 3 procent, jämfört med 1,5 till 2 procent för Spotify, enligt tidningens källor.

Apple Music ska i februari i år haft drygt 28 miljoner betalande prenumeranter, att jämföra med Spotifys 26 miljoner. Inräknat gratisanvändare – som får annonser i sina musikflöden – har däremot Spotify fler användare totalt sett i USA.

Den amerikanska techjätten förutspåddes ta ledningen över Spotify redan i juli förra året, men Spotify ökade då sina ansträngningar för att behålla ledningen bland annat genom fler erbjudanden. Exempelvis sålde man ett paket ihop med videotjänsten Hulu.

I förra månaden lämnade Spotify in ett klagomål till EU:s konkurrensmyndighet i vilket man anklagar Apple för att genom App Store begränsa konsumenternas val av leverantör av musiktjänster till förmån för Apple Music.

Läs även: Apple ut i försvar mot Spotify: De vill ha samma fördelar som en gratis-app – utan att vara gratis


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST