Fotograf: Unsplash

TEMA DIGITALISERING: AI, VR, kvantdatorer – allt det viktigaste digitala du bör veta just nu

Här har vi samlat några av alla våra bästa guider, analyser, trendspaningar och case om digitalisering - vad du bör ha koll på kring AI, VR, outsourcing, automatisering, kvantdatorer...

För dig som vill få ditt företag att växa sig större och starkare, men som samtidigt brottas med resurs- och tidsbrist, samlar vi på Veckans Affärer ihop det allra viktigaste åt dig i form av affärsnytta och inspiration.

Med vår premiumtjänst Veckans Affärer Insights har du exklusiv access till en ständigt uppdaterad och fullmatad sajt - i din mobil, platta eller dator.

Inte prenumerant ännu? Prova Veckans Affärer Insights utan kostnad i 30 dagar så får du även tillgång till e-tidningen direkt!

Här är en del av innehållet:

virtual-reality-glasses_mostphotos.jpg

VR-floppen: Kunderna gäspar och bolagen flyr

För några år sedan såg det ut som att virtual reality skulle uppfylla sitt halvsekelgamla löfte och nå en massmarknad. Men kunderna sviker – för lite innehåll och för otympliga prylar.

outsourcing.jpg

Tandläkaren som sadlade om till entreprenör: ”Så här undviker du fällorna när du outsourcar utveckling till Indien”

Försening på uppemot ett kvartal blev den dyrköpta erfarenheten när tandläkaren Nema Abdihakim Ali outsourcade utvecklingen av sin plattform för expertrådgivning till Indien.

kvantdator_collage.jpg

Morgondagens digitala superkrafter - kapplöpningen mot framtidens kvantdatorer

De skulle göra våra krypteringssystem tandlösa, men möjligheterna att bland annat designa helt nya material är oändliga. Både techjättar och stater miljardsatsar nu för fullt för att hinna först med att utveckla kvantdatorer, morgondagens digitala superkraft.

minecraft.jpg

Minecraft-modellen på stark frammarsch - Snart kan den skriande bristen på utvecklare vara ett minne blott

Snart är vi alla våra egna programvaruutvecklare. En trend som kommer väl till pass när samhället med stormsteg är på väg in i en digitalisering och automatisering som får utvecklarbehovet att explodera.

yasmine-morrison-(1).jpg

10 000 nya svenska digitala nomader på ett år – gör som Yasmine Morrison och använd hela världen som ditt kontor

31-åriga serieentreprenören Yasmine Morrison har tillbringat drygt en fjärdedel av sitt liv som digital nomad. I communityn Svenska Nomader delar hon med sig av sina erfarenheter.

aihuvud.jpg

Så förbereder du ditt bolag för att kunna surfa på automatiseringsvågen

Automatisering med robotar och avancerad artificiell intelligens väntas ta över miljontals jobb inom en snar framtid. Här är bästa metoderna för att förbereda ditt bolag inför vågen.

Claudia-Olsson-Insights-fotograf-Elisabeth-Ingvar.jpg

Digitala kompetensgapet: ”101 timmar utbildning per anställd krävs till år 2022”

Företag har inte förstått vidden av utbildningsbehovet i en värld där livslängden på inlärda färdigheter sjunkit från 30 år till under 5, menar Claudia Olsson, vd för Exponential som nu startar ett nytt framtidsinriktat ledarskapsprogram.

aifhentiz.jpg

PODD: Experten om nischerna där Sverige kan visa framfötterna inom artificiell intelligens

Ska artificiell intelligens ta över våra jobb och göra människor överflödiga? Inte om vi från början utvecklar sätt att samverka på så att summan blir större än delarna. Det menar Fredrik Heintz, en av Sveriges mest framstående AI-forskare.


Prova utan kostnad i 30 dagar


Redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST