Fotograf: Evan Agostini / Invision / AP via TT

Efter Bezos skilsmässa – hon blir en av världens rikaste kvinnor

Multimiljardärerna Jeff och Mackenzie Bezos har gått skilda vägar. Nu är uppgörelsen om förmögenheten klar. Amazon-grundaren är fortsatt rikast i världen, medan Mackenzie tar med sig motsvarande 330 miljarder kronor.

En ”glad” och ”tacksam” Mackenzie Bezos twittrade ut nyheten om att utdragna skilsmässan mellan henne och Amazon-grundaren Jeff Bezos äntligen är klar. 

Av tweeten framgår det att Jeff Bezos kommer att behålla 75 procent av parets aktieinnehav i Amazon efter skilsmässan. Han kommer också att erhålla det tidigare gemensamma ägandet i The Washington Post och rymdprojektet Blue Origin.

Men Mackenzie Bezos går långtifrån lottlös efter 25-åriga äktenskapet. Uppgörelsen innebär att hon blir ensam ägare till Amazon-aktier för 35,6 miljarder dollar, vilket motsvarar omkring 330 miljarder kronor. Därmed blir hon en av världens fem rikaste kvinnor, enligt CNBC.

Jeff Bezos kommer fortsatt att vara världens rikaste person. Hans kvarvarande innehav i Amazon värderas till 107,4 miljarder dollar, vilket är mer än vad Bill Gates är god för med sina 96,5 miljarder dollar, enligt Forbes.

Bezos passerade Gates som världens rikaste för första gången i oktober 2017.

Läs även: Amazon-anställda talar ut om obligatoriska 60-timmarsveckor under högsäsong


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST