Fotograf: Eric Risberg / TT

Facebookuppgifter låg helt öppet på servrar hos Amazon – aktien backar

De ledande börserna i New York handlades i positiv riktning under onsdagen. 

Investerare vände blickarna mot handelsförhandlingarna mellan USA och Kina som fortsatt i god ton, enligt media. De senaste rapporterna säger att ett avtal rycker allt närmare. Mycket kring avtalets utformning är dock fortsatt osäkert, skrev Financial Times.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 26.217. Det bredare S&P 500 hade ökat 0,2 procent till 2.873, medan tekniktunga Nasdaq var upp 0,6 procent vid 7.896.

Sektorvis hade råvaror stigit 1,3 procent medan energibolag var ned 1,0 procent.

Caterpillar, en tillverkare av anläggningsmaskiner, har fått en rekommendationssänkning från Deutsche Bank, som hävdar att "den synkroniserade globala tillväxten har kollapsat". Aktien tappade 0,7 procent.

Facebook vände nedåt under kvällen efter att Bloomberg News rapporterat att användardata från flera miljoner användare hittats på servrar tillhörande Amazon. FB-aktien stängde 0,4 procent lägre efter att ha stigit med ett par procent tidigare under onsdagen.

Nomura har tagit upp halvledartillverkarna Advanced Micro Devices (AMD) och Intel till bevakning med rekommendationen köp. AMD steg 8,5 procent medan Intel var upp 2,0 procent.

Den pressade gamingbutikskedjan Game Stop sjönk 4,7 procent, efter att ha delårsrapporterat efter stängning på tisdagen. Bolaget gav ingen guidning för vinsten kommande år. Rapporten var svagare än Bloombergs estimat. Den justerade vinsten blev 1:45 dollar per aktie, jämfört med 1:58 enligt konsensus. Även omsättningen var sämre, 3,1 miljarder mot 3,3 miljarder dollar.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 129.000 personer i mars enligt en undersökning från ADP Employer Services. Enligt Reuters enkät väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle öka med 170.000 personer enligt denna mätning.

ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 56,1 i mars jämfört med 59,7 i februari, enligt Bloomberg News. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 58,0.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 5 punkter till 2,52 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST