Facebook med Mark Zuckerberg i spetsen gillas för nya e-handelsfunktion på Instagram. Fotograf: Nam Y Huh/AP

Facebook fick rejäl fart på börsen efter haussig analys

Deutsche Banks nya köprek eldar på Facebook på börsen. Aktien var ett utropstecken i tisdagens handel i New York som pendlade kring nollan.

De ledande börserna i New York utvecklades i olika riktningar på tisdagen då Dow Jones halkade efter, tyngt av ett ras i apotekskedjan Walgreens.

Dow Jones industriindex stängde ned 0,3 procent till 26.180. Det bredare S&P 500 var oförändrat vid 2.867, medan tekniktunga Nasdaq steg 0,3 procent till 7.849.

Av sektorerna gick fastighetsbolag bäst medan dagligvaror tappade mest.

Handelssamtalen mellan USA och Kina återupptas i Washington på onsdagen. Enligt Mark Zandi, chefekonom vid Moody's Analytics, är sannolikheten för en global recession väldigt hög om länderna inte kan komma överens om ett handelsavtal inom tre månader.

Bland enskilda bolag har Delta Airlines kommit med en omvänd vinstvarning inför den kommande kvartalsrapporten. Justerad vinst beräknas hamna mellan 85 och 95 cent per aktie, jämfört med beräknade 80 cent, enligt Bloomberg. Aktien steg 6,0 procent.

Facebooks intäkter kan öka med flera miljarder dollar under de närmaste åren genom den nya e-handelsfunktionen på Instagram. Detta enligt Deutsche Bank, som upprepat sin köprekommendation med riktkursen 200 dollar. Aktien steg 3,3 procent till 174 dollar. I samma riktning gick FAANG-kollegan Apple, som steg 1,5 procent.

Läs mer: Snart kan du shoppa direkt i Instagram – H&M bland de första varumärkena att testa nya funktionen

Walgreens rasade 12,8 procent. Apotekskedjan rapporterade en vinst för räkenskapsårets andra kvartal som var under förväntan och sänkte dessutom sin prognos för helårsvinsten.

Nyligen börsnoterade nättaxitjänsten Lyft hade en volatil dag på tisdagen efter måndagens ras och stängde till slut ned 0,1 procent vid 69 dollar. Analyshuset Seaport har tagit upp aktien till bevakning med en säljrekommendation och riktkursen 42 dollar.

General Motors, Fiat Chrysler och Toyota har rapporterat minskade försäljningar av nya fordon i USA för årets första kvartal. GM-aktien steg dock marginellt medan Fiat var upp 1,2 procent. Ford släpper sina försäljningssiffror på torsdagen.

Fords verksamheter i Storbritannien är i farozonen om brexit slutar med ett avtalslöst utträde ur EU, enligt Ford Europas styrelseordförande Steven Armstrong. Aktien var upp 0,3 procent.

Aktien Dow steg 5,1 procent under första handelsdagen på New York-börsen sedan uppdelningen av Dow Dupont.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 3 punkter till 2,47 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.