Fotograf: Julia Siwertz / Pixabay

Så kommer du igång med emotionella investeringar: ”Handlar om att använda hjärta och hjärna – och lita på sin egen instinkt”

Nu drar vi igång Emotionella investeringar, en videoserie i 7 delar med finansstrategen Cornelia Gustafzon.

Cornelia Gustafzon är en svensk finansstrateg, investerare och analytiker som bland annat agerat finans- och företagsrådgivare åt några av Sveriges rikaste entreprenörer. Med start i dag och i sju veckor framöver delar hon med sig av sina erfarenheter och kunskaper för att även hjälpa dig att ta kontroll över din ekonomi, få rätt inställning och börja investera.

”När vi pratar om ’emotionellt’ så är det lätt att tänka att det är irrationellt eller känslofyllt. Vissa menar att emotionella investeringar skulle göra det mer kortsiktigt – benägna att paniksälja eller falla för flockbeteende. Min erfarenhet som investerare är att det är precis tvärtom”,  säger Cornelia Gustafzon.

”Emotionell investering handlar om att investera med förnuft och känsla. Att använda sin hjärna, sitt hjärta och lita på sin egen instinkt.”

Cornelia Gustafzons intresse för investeringar började redan i tonåren, inspirerad av sin mamma som handlade regelbundet i aktier och fonder. Hennes mamma började tidigt investera i tillväxtmarknader och var intresserad av människorna bakom företagen, deras kultur, sinne och deras syn på affärer och pengar.

Del 1: Kom igång med emotionella investeringar

I vår serie Emotionella investeringar behandlar Cornelia Gustafzon följande 7 ämnen:

1. Kom igång med emotionella investeringar
2. Investera med förnuft och känsla enligt emotionella modellen
3. Dina pengar gör skillnad – så bygger du ett kapital
4. Aktiehandel – börja samla pengar och lita på dig själv
5. Använd risk till din fördel och investera för framtiden
6. Bygg din portfölj och välj ut bolag som ligger rätt i tiden
7. Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital