Fotograf: Spotify pressbild

Spotify köper ännu en podcaststudio – aktien backar

De ledande börsindexen i New York handlades genomgående högre på tisdagen, även om stängningsnoteringarna var klart lägre i jämförelse med dagens toppnivåer.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,6 procent till 25.658. Det bredare S&P 500 hade stigit 0,7 procent till 2.819. Även tekniktunga Nasdaq hade ökade 0,7 procent till 7.692.

Bland sektorer var det genomgående positiv utveckling. Energibolag stärktes 1,4 procent medan konsumentbolag ökade 0,4 procent.

På bolagsfronten vek Apple av söderut efter en positiv inledning. Detta sedan en domare slagit fast att bolaget gjort intrång på ett patent tillhörande Qualcomm. Domaren rekommenderade samtidigt importförbud för vissa Iphones.

Apple försvagades 1 procent medan Qualcomm stärkte 2,4 procent.

Musikströmningsbolaget Spotify har köpt podcaststudion Parcast. Enligt Bloomberg News, som hänvisar till personer med insyn, uppgick köpeskillingen till över 100 miljoner dollar.

Spotify-aktien tappade 3,3 procent.

Tesla, som backade på måndagen på uppgifter om minskad försäljning sedan årsskiftet, vände upp drygt 2,8 procent.

Detaljhandelskedjan Bed Bath & Beyond sköt i höjden på medieuppgifter om att aktivister vill byta ut hela företagets styrelse. Aktien rusade 22 procent.

Synaptics, som är sektorkollega till svenska Fingerprint Cards, lyfte 8,1 procent. Lösa, obekräftade uppgifter i amerikansk media gjorde gällande att Dialog Semiconductor eventuellt är intresserade av att återuppta samtal med Synaptics.

USA-statistik före öppningen visade att bostadsbyggandet i februari var svagare än väntat och för månaden innan reviderades siffrorna ned.

På den fortsatta statistikfronten sjönk Federal Reserve Richmonds index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen till 10 i mars jämfört med 16 i februari.

De amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk samtidigt till 124,1 i mars jämfört med 131,4 i februari.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 2 punkter till 2,42 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST