Leif GW Persson är en av de tidiga investerarna i kändistäta börsnoteringen. Fotograf: Anders Wiklund/TT

Rusning till Leif GW:s och Göran Perssons bolag som laddar för börspremiär

Det råder huggsexa om aktier i börsaktuella Triboron. Efterfrågan uppges vara 7-8 gånger högre än utbudet i nyemissionen.

Det kändistäta miljöteknikbolaget Triboron är hett eftertraktat inför sin börsnotering på First North den 8 april. Enligt Dagens industri är efterfrågan 7-8 gånger högre än utbudet.

Triboron gör i samband med noteringen en nyemission på 38 miljoner kronor. Nästan tre fjärdedelar av beloppet är bokade genom teckningsåtaganden med investerare. Bland dessa finns Leif GW Persson, Göran Persons investmentbolag Pegroco Invest, Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg och SKF:s ordförande Hans Stråberg.

Om övriga aktier, totalt värda 12,6 miljoner kronor, råder det en huggsexa enligt Di.

"Enligt vd Di erfar visar de teckningsanmälningar att efterfrågan är 7-8 gånger högre än utbudet och då finns det dessutom fortfarande möjlighet att anmäla intresse för att teckna aktier", skriver tidningen.

Anmälningsperioden för att teckna aktier i Triboron är fram till den 28 mars. Teckningskursen i nyemissionen är 8,80 kronor per aktie.

Läs mer: Leif GW och Göran Persson investerar i samma bolag – som nu ska in på börsen


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.