Fotograf: Tony Avelar / AP via TT

Streaming, tidningar, kreditkort och spel – allt från Apples lanseringskavalkad

Teknikjätten lanserade en mängd nya tjänster på måndagskvällen.

Teknikjätten Apple presenterade på måndagskvällen sin nya streamingtjänst Apple TV+ där det kommer visas originalproducerad video och möjlighet att abonnera på tjänster som HBO, Showtime och Starz.

Det blev även en lansering av en tidningstjänst, ett kreditkort samt en speltjänst.

Läs även: Google släpper Xbox-dödare – som låter dig strömma spel direkt i webbläsaren

Apples vd Tim Cook framställde tjänsterna som en förlängning av Apples existerande mix av produkter, och framhöll att Apple är bättre än någon annan när det gäller att integrera hårdvara, mjukvara och tjänster.

”Vi ser fram emot att utvidga våra tjänster ännu mer, genom att göra dem ännu mer underhållande, användbara och informativa”, sade Tim Cook enligt Wall Street Journal.

Tidningstjänsten Apple News+ finns tillgänglig för nedladdning redan nu. För 9,99 dollar i månaden ger den användaren tillgång till över 300 tidningar, främst magasin, men även dagstidningarna Wall Street Journal och Los Angeles Times finns med i utbudet.

Apple Card heter teknikjättens eget kreditkort. Kortet kommer varken ha års- eller förseningsavgifter, och enligt Apple själva kommer räntan att vara ”bland de lägsta” inom branschen, skriver Business Insider.

Apple har gått ihop med Goldman Sachs och Mastercard för att ta fram det nya kortet, som kommer att vara inbyggt in Apple Wallet-appen för Iphone. Kortet kommer att släppas på den amerikanska marknaden under sommaren.

När det gäller abonnemangstjänsten för spel, Apple Arcade, så kommer den att innehålla över 100 nya originalspel.

”App Store är världens största och mest framgångsrika spelplattform. Nu tar vi spelen ännu längre med Apple Arcade, det första spelabonnemanget för mobilenheter, datorer och vardagsrummet”, säger Phil Schiller, Apples vice vd för internationell marknadsföring.

Investerarna var dock inte helt övertygade efter eventet och aktien stängde 1,2 procent lägre för dagen. Netflix däremot steg 1,5 procent.

Flera bedömare, bland annat CNBC, sade efteråt att Apple presenterade få detaljer kring tjänsterna. Till exempel är det fortfarande oklart hur mycket Apple TV+ kommer att kosta eller hur mycket bolaget ska satsa på innehåll framöver.

Läs mer: Marknaden sänker Apple efter lansering av Netflix-dödare – originalet stiger


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST