Fotograf: Airbus

Lågprisflygbolaget som blev världskänt för 49-dollarsflighter över Atlanten allt närmare konkurs – Icelandair drar sig ur räddningsaktion

Icelandair kommer inte att köpa krisdrabbade Wow Air.

Icelandair har återigen avslutat diskussionerna med lågprisflygbolaget Wow Air och slår fast att man inte kommer att engagera sig i flygbolagets verksamhet.

”Icelandair har beslutat att det möjliga engagemanget i Wow Airs verksamhet, som aviserades 20 mars, inte kommer att materialiseras. Därför har alla diskussioner avslutats”, skriver Icelandair i ett pressmeddelande.

Separat skriver Wow Air i ett pressmeddelande att en majoritet av obligationsinnehavarna är i långt gångna diskussioner om att nå en överenskommelse om en frivillig omstrukturering. Det skulle då inkludera ett avtal om att konvertera nuvarande skulder till aktier och finansiera bolaget.

Wow Air har tidigare också diskuterat en investering med Indigo Partners men det blev aldrig något av den affären i slutändan.

Det isländska lågprisflygbolaget har gjort sig känt för sina extremt billiga flighter mellan Europa och USA. Så sent som i januari erbjöd bolaget transatlantiska enkelresor för bara 49 dollar, cirka 450 kronor.

Det senaste året har dock varit utmanande för Wow Air. I december förra året sades 111 anställda upp, och flottan minskades från 20 till 11 plan.

Läs även: Här lyfter flygjätten Boeings första passagerarplan som drivs till 100% av el och saknar pilot


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST