Fotograf: Unsplash/Pexels

En av Sveriges smartaste energiinnovationer tokrusar på börsen

Cleantechbolaget Ferroamp, som tog hem slutsegern i Veckans Affärer och Eons energiinnovationstävling E-prize, rusar 30 procent på börsen idag.

Ferroamp noterades på börsen i fredags till kursen 16 kronor. Idag rusar aktien 30 procent och handlas kring 24 kronor. Det betyder en uppgång på 50 procent sedan introduktionen.

Ferroamp utvecklar, tillverkar och marknadsför en plattform, Energyhub-systemet, för effekt- och energioptimering i fastigheter. Under 2018 ökade bolagets omsättning med 53 procent och bolagets orderingång med 90 procent. Målet är att ytterligare fördubbla omsättningen under 2019.

Bolagets övergripande mål är att till 2022 vara internationellt etablerat med en omsättning på 400 miljoner kronor.

Ferroamp utsågs ifjol till en av tre vinnare i Veckans Affärers E-Prize, som lyfter fram de allra smartaste svenska energiinnovationerna. De tog hem kategorin Förnybart med motiveringen:

"Med en teknikhöjd som verkligen sticker ut i den svenska greentechsektorn går man i bräschen för den nya, lokala energimarknaden. Genom att erbjuda elkunderna att dela på gemensamma resurser som solceller, energilager och laddplatser för elbilar har man tagit delningsekonomin till energisektorn."

JUST NU: Nominera till E-Prize 2019 – Sveriges största energipris

 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.