Superinvesteraren: Det finns bara en väg för riskkapitalmarknaden och det är upp

Roger Johanson var under sin tid på Skandia Liv tidigt en av de tyngsta investerarna i unga teknikbolag. I dag har han en unik insikt i den amerikanska private equity-marknaden. Här kan du ta del av hans syn på läget.

Trots stundande lågkonjunktur kommer riskkapitalinvesteringarna fortsätta att öka kraftigt internationellt, spår Roger Johanson, tungviktaren i riskkapitalbranschen som i dag är vd för Altors Carneo Alternative Solutions.

"Jag tror hela private equity-marknaden kommer att bli mycket större. Den utvecklingen är svår att stoppa. Trenden är tydlig, publika marknaden krymper och den privata växer," säger han.

Läs hela intervjun med Roger Johanson - som bland annat berättar om deras avkastningskrav på uppemot 10-15 gånger pengarna och varför han inte tycker att bolagen bör samla i ladorna trots stundande lågkonjunktur - på vår premiumsajt VA Insights:

 

Prova Veckans Affärer Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.