Superinvesteraren: Det finns bara en väg för riskkapitalmarknaden och det är upp

Roger Johanson var under sin tid på Skandia Liv tidigt en av de tyngsta investerarna i unga teknikbolag. I dag har han en unik insikt i den amerikanska private equity-marknaden. Här kan du ta del av hans syn på läget.

Trots stundande lågkonjunktur kommer riskkapitalinvesteringarna fortsätta att öka kraftigt internationellt, spår Roger Johanson, tungviktaren i riskkapitalbranschen som i dag är vd för Altors Carneo Alternative Solutions.

"Jag tror hela private equity-marknaden kommer att bli mycket större. Den utvecklingen är svår att stoppa. Trenden är tydlig, publika marknaden krymper och den privata växer," säger han.

Läs hela intervjun med Roger Johanson - som bland annat berättar om deras avkastningskrav på uppemot 10-15 gånger pengarna och varför han inte tycker att bolagen bör samla i ladorna trots stundande lågkonjunktur - på vår premiumsajt VA Insights:

 

Prova Veckans Affärer Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST