Fotograf: Carnegie Fonder

Fondesset Blecher: Det här är börsens mest undervärderade bolag – som marknaden totalt missar

Carnegies stjärnförvaltare Simon Blecher ser uppsida på 50-60 procent i Skanska-aktien.

Byggbolaget Skanska har misslyckats rejält med att berätta för marknaden om de "enorma dolda värden" som finns i verksamheten. Det säger Carnegie Sverigefonds förvaltare Simon Blecher till Dagens industri.

"Skanska är ett av få storbolag som har en uppsida på 50-60 procent och sett till helheten har Skanska en enormt låg finansiell risk, även beaktat att det kan komma en ny stor nedskrivning. Aktiemarknaden missar att det här bolaget är fullsmetat med pengar på alla håll och kanter", säger han till tidningen.

Han uppger vidare att Skanska borde kunna handlas upp 100 kronor och kräver tydligare besked från byggjätten i samband med veckans kapitalmarknadsdag.

Blecher uppger att börsen endast sätter p/e-tal baserat på nedskrivningar och inte på reavinster. Enligt förvaltaren täcker börsvärdet idag tillgångarna inom fastighets-, bostads- och infrastrukturutveckling. Den klassiska byggverksamheten, som omsätter 150 miljarder kronor, sätts till 0 kronor.

Blecher argumenterar även för att risken är låg och balansräkningen är stark i fallet Skanska. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST