Fotograf: Mark Lennihan/AP

Snapchat-bolaget rusar tvåsiffrigt efter första köpreken – samtidigt som Facebook tar stryk

Börserna i USA pendlade kring nollan på torsdagen när investerare smälte uppgifter om att mötet mellan Trump och Xi Jinping skjuts fram i tiden.

New York-börserna handlades runt nollstrecket under torsdagen, efter uppgifter om att toppmötet mellan president Donald Trump och Kinas Xi Jinping, som planerats till mars, skjuts fram till tidigast april.

Dow Jones industriindex stängde oförändrat vid 25.711. Det bredare S&P 500 sjönk 0,1 procent till 2.809 medan tekniktunga Nasdaq var ned 0,2 procent till 7.631.

Donald Trump twittrade på torsdagskvällen "VETO!" i respons till att senaten röstat för att upphäva nödläget som presidenten deklarerat för att finansiera muren mot Mexiko.

På aktiemarknaden steg industrikonglomeratet General Electric med 2,8 procent, trots att bolaget på torsdagen justerade ned sin vinstprognos för helåret.

"Vi har jobb att stå i 2019, men förväntar oss klart bättre 2020 och 2021 med positivt kassaflöde från industridelen", sade vd Larry Culp vid en investerarkonferens.

Facebook tappade 1,9 procent efter fortsatta problem med sina plattformar under torsdagen, vilket lett till att sidor och appar inte kunnat ladda upp innehåll. Efter stängning meddelade Facebook att produktchef Chris Cox lämnar bolaget, vilket fick aktien att sjunka ytterligare i efterhandeln.

Läs även: Facebooks nya blåsväder: Utreds för brott och hotas av rekordböter

Apple-aktien steg 1,1 procent till 184 dollar efter att analysfirman Cowen tagit upp aktien till bevakning med rekommendationen köp och 220 i riktkurs. Cowen pekade på långsiktig uppsida för Apples service-del.

Samtidigt steg Snap, bolaget bakom Snapchat, med drygt 12 procent efter att investmentbanken BTIG uppgraderat aktien till köp från tidigare neutral med hänvisning till förväntningar på ökade annonsintäkter. Därmed har Snap fått sin första köprekommendation.

Det amerikanska gamingbolaget Take-Two Interactive sjönk 3,8 procent efter att Sony på torsdagsmorgonen dementerat de obekräftade buduppgifterna som fick aktien att klättra nära 7 procent på onsdagen.

Boeings aktie pressades ytterligare 1 procent efter de senaste dagarnas kursfall, följt av 737 Max 8-kraschen nyligen.

Nättaxitjänsten Uber planerar en börsnotering i april, enligt Reuters. Konkurrenten Lyft har tidigare meddelat planer på en börsnotering redan i slutet av mars.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen steg 1 punkt till 2,63 procent.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.