Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

Ericsson seglar upp i topp bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Telekombolaget brädar resten av Norden på listan över aktierna med starkast köpsignaler enligt teknisk analys.

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.

1.  Ericsson B
Ericsson B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 84.60 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 84.60 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
2.  Topdanmark
Topdanmark ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 334 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 334 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
3.  Indutrade
Indutrade har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Kursen har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 246 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
4.  Arjo B
Arjo B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 33.47 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien närmar sig stödet vid cirka 32.20 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
5.  Bravida Holding AB
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Bravida Holding AB och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 70.40. Ger signal om vidare uppgång till 81.19 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 74.00 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
6.  Schibsted ser. A
Schibsted ser. A ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 309. Ger signal om vidare uppgång till 361 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 314 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
7.  Aker
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Aker och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 620 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 620 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
8.  Royal UNIBREW
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Royal UNIBREW och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 495 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
9.  Sweco B
Sweco B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har tagit ut målkursen vid 221 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 200 kronor och motstånd vid cirka 240 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
10.  Fabege
Fabege ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 127 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.