Fotograf: Unsplash

Cannabis som ingrediens i skönhetsprodukter – nya trenden spås växa till mångmiljardmarknad

Nu gör cannabis entré på skönhetsmarknaden.

Cannabistrenden visar inga tecken på att mattas av. Veckans Affärer har tidigare rapporterat om att cannabisaktier är mer populära bland millennials än till exempel Amazon och Netflix, och när det första noterade cannabisbolaget i Europa gjorde entré på börsen i fjol rusade aktien över 200 procent.

Läs mer: Första noterade cannabisbolaget i Europa gör entré på börsen – rusar över 200 procent efter notering

Nu är det dags för cannabisinnehållande skönhetsprodukter att göra entré. Det skriver Business Insider, med hänvisning till Wall Street-banken Jefferies.

Det handlar alltså om ämnet cannabidiol, eller CBD, som sammankopplats med en mängd potentiellet positiva hälsoeffekter – men som däremot inte gör dig hög.

”Konsumenternas intresse för hälsa, naturliga ingredienser, medicinska fördelar och legaliseringen av marijuana i flera stater/länder har katalyserat intressed för CBS-skönhet”, skriver Jefferies analytiker Stephanie Wissink.

Enligt Wissink kommer skönhetsprodukter med cannabidiol att generera 25 miljarder dollar i intäkter globalt på ett decennium, motsvarande 15 procent av hudvårdsmarknadens 167 miljarder dollar.

Läs även: Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST