Fotograf: Norwegian

Norwegians hårda krav på Boeing: ”Förväntar oss att de tar notan”

Redan pressade flygbolaget Norwegian ställer in alla avgångar med olycksdrabbade Boeing 737 Max 8 med stora intäktsbortfall som följd. En nota de räknar med att tillverkaren av planet ska plocka upp.

Norwegian förväntar sig att Boeing kommer att kompensera för intäktsbortfallet som blir ett resultat av att bolagets flygplan av typen Boeing 737 MAX 8 nu tas ur drift. Det uppger det norska flygbolaget till Reuters på onsdagen.

Läs mer: Norwegian stoppar alla flygningar med olycksplanet – aktien dyker på nytt

"Vi förväntar oss att Boeing tar den här notan", uppger Norwegian som tillägger att man i dagsläget inte stoppar beställningar på fler MAX-flygplan.

Norwegian har 18 stycken MAX-flygplan i sin flotta med totalt 163 flygplan. Under tisdagen valde europeiska myndigheter att stoppa flygningar med modellen på grund av helgens flygolycka i Etiopien. Däremot har luftfartsmyndigheten FAA i USA beslutat att än så länge fortsätta tillåta flygplanet trafikera luftrummet.

Läs även: Börsfrossan kring Boeing sänker även Norwegian – som lagt stororder på olycksdrabbade flygplanet

Norwegian har idag, onsdag, ställt in totalt 18 flygningar till och från Arlanda. Det skriver bolaget i en uppdatering med anledning av flygstoppet för olycksplanet Boeing 737 MAX 8.

"Norwegian har jobbat hårt hela natten för att hitta alternativ för de passagerare som berörs av ändringar i flygprogrammet. Vi gör allt vi kan för att hjälpa drabbade på bästa möjliga sätt och för att de ska påverkas så lite som möjligt. Status för i dag onsdag är att de allra flesta har fått hjälp och vi jobbar nu med att ge bra alternativ till de som ännu inte har bokats om", uppger bolaget.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.