Fotograf: Avionero, Payton Kramer/Flickr (montage)

AI-veteranens resa från obekväm spelutvecklare till att bygga Skyscanner 2.0

Lars Kristensson är AI-veteranen som lämnade spelbranschen för att bygga världens bästa flygsökmotor. Det visade sig vara svårare än han hade trott, men i dag är han kanske hemma som medgrundare av bolaget Avionero.

Han kände en stark etisk konflikt i sitt yrkesval som spelutvecklare. Det fick honom att lämna branschen och själv sluta spela helt.

"Att skapa spel som är beroendeframkallande gick så emot vad jag vill att människor ska göra. Jag kunde inte komma bort från referensen smart drugs – att jag skapade lagliga droger som fick folk att stanna hemma och spela. När jag i själva verket tycker att folk ska utveckla sig själva", berättar han i podden Heja Framtiden.

I avsnittet berättar Lars Kristensson om sin tuffa resa, samt bjuder på viktiga insikter kring hur vi ska tänka för att göra världen lite bättre. Han tipsar även om festivaler, power noise-musik och avslöjar hur man gör den perfekta mohawken.

Lyssna på hela intervjun i podden Heja framtiden här:


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST