Nu håller ishotellet öppet året runt – tack vare solenergi

I det senaste avsnittet av Innovationstvodden tar Veckans Affärer tåget till världsberömda Icehotel i Jukkasjärvi.

Den största lockelsen för gästerna på ishotellet 200 kilometer norr om polcirkeln är att tillbringa en natt i en handskulpterad svit av is.

Iskonsten, som skapas av konstnärer från hela världen med is från Torne älv, lockar varje år besökare från över 80 länder. Förra året kom Icehotel med på Times lista över de hundra bästa besöksmålen i världen.

I videointervjun hör vi Arne Bergh, delägare i Icehotel och skulptör, berätta om den nya världsunika innovationen ”Icehotel 365” som gör det möjligt att driva Icehotel året runt med hållbar solenergi från midnattssolen. Icehotel har även blivit Svanen-märkt och man satsar på att i framtiden bli koldioxidneutrala.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.