NYTT MAGASIN: Näringslivets mäktigaste kvinnor, kinesisk köpfest och spelet bakom Amazons rekordaffär

Här är ett nytt, fullspäckat nummer av Veckans Affärer magasin med analyser, reportage, profiler, trendspaningar och naturligtvis årets hela lista med Näringslivets mäktigaste kvinnor.

Nu finns ett rykande färskt nummer av Veckans Affärers magasin ute. Du som är prenumerant har förutom printversionen även tillgång till magasinet som e-tidning samt i vår mobilapp för iPhone eller Android.

Inte prenumerant ännu? Prova Veckans Affärer Insights utan kostnad i 30 dagar så får du tillgång till e-tidningen direkt!

Här är en del av innehållet:

kinaturism.jpg

KAPITAL
Köpstarka kinesiska turister i kundfokus
Kinesiska turister står i dag för nästan 50 procent av taxfree-försäljningen i Sverige. De som insett potentialen anställer nu personal som talar mandarin och marknadsför sig på kinesiska sajter.

INNOVATION
Amazon köpte hans livsverk
John Mackey fick Jeff Bezos att slanta upp 135 miljarder för hans livsverk Whole Foods. För Veckans Affärer berättar han om hur rekordaffären gick till – och hur ekopionjären ska behålla sin särart i Amazons ägo.

lyko.jpg

DIGITALT
E-handelsveteranen i Vansbro växer så det knakar
Familjeföretaget Lyko i Vansbro klarar konkurrensen från både Amazon och Apotea och omsätter snart en miljard. Att handla skönhet online är hett och bäst säljer svenska märken. 

nmk19.jpg

LISTA
Näringslivets mäktigaste kvinnor 2019
För 21:a året i rad kartlägger och utser Veckans Affärer Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.

sydafrikavatten.jpg

TREND
Vad händer när vattnet verkligen tar slut?
Fjolårets rekordvarma sommar visade att vattenbrist är en realitet, även på våra breddgrader. Förra året var det snuddande nära att vattnet tog slut i Kapstaden – Veckans Affärer åkte dit. Och här är svenska bolagen som ska fixa vattenkrisen.

aventyr.jpg

PERSONLIGT
Äventyrarna som lever sin dröm.
Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr ooh upptäckande med en entreprenörslivsstil.

Vart tog alla viqueens vägen?
Och var kom alla vikings ifrån? Åsa Trulsson sadlade om från diplomat till modeentreprenör för att visa att krigarkvinnorna har raderats av prästerna och historieskrivarna.

Nej, du blir inte korkad av mobilen!
Popcornhjärna, mobilberoende, psykisk ohälsa och ensamhet. Alarmen står som spön i backen och teknikoptimismen har förbytts till panik. I sin bok ”Smartare än din telefon” slår psykologen Siri Helle 
hål på mobilmyterna.

 

Testa Veckans Affärer Insights nu!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST