Vd Daniel Daboczy (till höger) tillsammans med medgrundaren Arno Smit. Fotograf: Fundedbyme

Aktiekursen rasar för Fundedbyme i premiärhandeln: ”Klart det är tungt”

Crowdfunding-bolaget har en tuff första dag på börsen.

Crowdfundingbolaget Fundedbyme började idag den 8 mars handlas på NGM Nordic MTF där både A- och B-aktierna noterades. Bolaget gjorde ingen nyemission i samband med noteringen, utan genomförde en så kallad direktnotering.

"Riktpriset är 65 kronor per aktie för både A- och B-aktien", sade Daniel Daboczy, grundare och vd i Fundedbyme i en intervju med Di Digital i slutet av februari. Det indikerade ett börsvärde på 350 miljoner kronor.

Riktigt så bra gick det inte i premiärhandeln. Den mest handlade B-aktien handlades som högst till 44 kronor innan den började falla rejält till 14,35 kronor som lägst betalt. A-aktien handlades samtidigt till 16 kronor. Omsättningen var 1,7 miljoner kronor för B-aktien respektive 0,5 miljoner kronor för A-aktien.

"Klart det är tungt, men vi ser på det här långsiktigt. Så småningom kommer marknaden att se vad vi kan", säger Daniel Daboczy till Breakit på fredag förmiddag.

Bolaget har 2,06 miljoner A-aktier och 3,36 miljoner B-aktier, totalt 5,42 miljoner aktier utestående. Börsvärdet är drygt 83 miljoner kronor räknat på senast betalt för respektive aktieslag.

Vid 13-tiden var det senaste avslutet gjort på 19:70 kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST