ANNONS
Ylva Ekborn, CEO på PostNord Strålfors.

Hon leder PostNord Strålfors transformation

I år firar PostNord Strålfors hundraårsjubileum. När de nu fortsätter resan in i sitt nästa århundrade leder Ylva Ekborn, CEO, en organisation under ständig transformation: "Vi har sedan start varit pionjärer – det ligger i vårt DNA."

”Vi har en lång och stolt historia som började 1919 med en liten tryckeriverksamhet i Ljungby. Hundra år senare är vi motorn i PostNord-koncernens omnichannelsatsning och erbjuder en kanaloberoende kommunikationsplattform. Nu fortsätter vi framåt med en stark företagskultur i ryggen och otroligt kompetenta medarbetare”, säger Ylva Ekborn.

PostNord Strålfors ska, med sin gedigna erfarenhet av kundkommunikation, fortsätta med att bygga förtroende och stötta sina kunder i rollen som en modern, innovativ och nytänkande digitaliseringspartner.

”Vi hjälper våra kunder att kommunicera med sina kunder på ett effektivt och smart sätt. I och med att vi kan kombinera alla nya digitala kommunikationsvägar med etablerade printkanaler har vi lyckats ta en ledande ställning på den nordiska marknaden”, säger Ylva Ekborn.

PostNord Strålfors

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starka kundrelationer. PostNord Strålfors erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar.

Läs mer här!

PostNord Strålfors nyckel till framgång är att hela tiden transformeras i takt med marknadens förutsättningar. Det kräver ett ledarskap som skapar engagemang, motivation och en vilja att vara med på förändringsresan. Det handlar om att säkerställa att de har rätt kompetenser och förutsättningar i arbetet, att deras ledare är närvarande och tillgängliga och som Ylva Ekborn själv beskriver det, lyckas frigöra kraften i organisationen:

”Jag har ett tydligt delegerande ledarskap – att känna att du har ett stort ansvar och att du kan vara med och bidra, skapar både motivation och ger arbetsglöd. Min uppgift är att sätta ut riktningen, tydliggöra en strategisk agenda, och möjliggöra för medarbetarna att prestera och nå våra mål tillsammans. Det är det roligaste jag vet. Exekvering sker genom att alla fantastiska chefer och medarbetare bidrar.”

För Ylva Ekborn är det en självklarhet att inkludering, jämställdhet och mångfald är viktiga drivkrafter som påverkar PostNord Strålfors affärsverksamhet.

”Vi är en värderingsstyrd organisation och det skapar lojalitet hos våra medarbetare – att man känner stolthet över hur vi agerar i dessa frågor. Vi arbetar konsekvent med jämställdhet i alla led och vår målsättning att ha en jämn könsfördelning bland chefer på alla nivåer. Det har vi idag uppnått”, säger hon och avslutar:

”Vår framgång definieras av det arbete alla medarbetare i PostNord Strålfors gör varje dag. Då är det för mig självklart att vi måste ta tillvara på kompetensen och använda mångfald som en styrka. Att inkludera medarbetare som bidrar med nya perspektiv och erfarenheter bidrar till en lärande organisation som är utvecklande för den enskilda medarbetaren och för oss som verksamhet. Det gör oss helt enkelt bättre!”


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.