Fotograf: Fredrik Persson/TT

Tipset: Två fina köplägen på börsen – och en ny aktie värd att teckna

Affärstidningen har nosat upp köpvärd trio på Stockholmsbörsen.

Börsveckan sätter köpråd på Nyfosa och GHP Specialty Care samt rekommenderar att teckna i Ascelia. Däremot blir rådet att avvakta med Lime, Asarina Pharma och Pandox.

Det framgår i Börsveckans senaste utgåva, årets tionde.

Det transaktionsdrivna fastighetsbolaget Nyfosa siktar på en årlig värdetillväxt om minst 20 procent tills beståndet når 25 miljarder kronor. Även om Nyfosa bara når halvvägs kommer bolaget att slå index. Vidare har vd Jens Engwall och ordförande Bengt Kjell köpt aktier.

"Till en låg relativvärdering och med en gedigen affärsnäsa hos dessa herrar på köpet så bedömer vi att oddsen är goda att Nyfosa blir en bra aktie att äga", skriver Börsveckan och sätter köp.

Molntjänstbolaget Lime Technologies har goda tillväxtförutsättningar och hög lönsamhetspotential, vilket dock avspeglas i aktiekursen. Börsveckan ser inte någon större uppsida efter kursuppgången på 40 procent sedan teckningskursen och rådet blir att avvakta.

Cancerbehandlingsbolaget Ascelia, som ska börja handlas den 13 mars, har två preparat under utveckling. Den ledande kandidaten, Mangoral, är inte ett läkemedel utan en kontrastvätska som används vid magnetröntgen vilket påverkar sannolikheten att lyckas.

"Givet emissionen menar bolaget att verksamheten är fullt finansierat för ett marknadsgodkännande för Mangoral. Med hög sannolikhet att lyckas, en tydlig och definierad marknad, stark balansräkning och låg värdering framstår Ascelia som en intressant notering. Rådet blir att teckna", skriver Börsveckan.

Trots en trevande start som börsbolag har Asarina Pharma goda chanser att få fart på verksamheten. Med en emission i hamn är forskningsbolagets studie finansierad och blir utfallet positivt är kurspotentialen god. Men risken är hög, anser Börsveckan som inte vågar sätta köp utan nöjer sig med avvakta.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har haft ett par mycket bra år med en het underliggande marknad, kryddat med många förvärv.

"Konjunkturriskerna ska dock inte viftas bort och till en värdering nära substansen så ser vi inget köpläge", skriver Börsveckan. Rådet landar på att avvakta.

Specialistvårdbolaget GHP levererar en stabil Q4-rapport som visar på hög tillväxt och någorlunda bibehållen lönsamhet, trots en del engångsposter.

"Det ser bra ut när vi blickar framåt", skriver Börsveckan och upprepar köprådet från i höstas.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST