Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski deltar själv i nyemissionen.

Klarna vill ta in miljard för att bli nästa generations bank – värderingen rusar

Svenska fintechbolaget fyller på med färskt kapital för att skaka om bankmarknaden.

Svenska fintechbolaget Klarna vill ta in en miljard kronor i en nyemission, enligt Breakit som fått uppgifterna bekräftade av bolagets kommunikationschef.

Emissionen riktar sig mot Klarnas befintliga delägare som får teckna aktier för 1,64 kronor styck, till en total värdering på 32 miljarder kronor. Det är långt över bolagets senaste kända värdering på cirka 20 miljarder kronor sedan två år tillbaka.

"Konkurrensen om att vara nästa generations globala bank mot privatpersoner ökar. Vi har därför bestämt oss för att det är dags att ta in nytt kapital för att ta vårt bolag framåt", skriver vd Sebastian Siemiatkowski i ägarbrevet rapporterar Breakit.

Di Digital skrev förra månaden om att värderingen av Klarna i gråhandeln befinner sig i övre spannet på nära 34 miljarder kronor.

Av de som har aviserat sitt deltagande i emissionen finns Sequoia, Bestseller och Klarnas egna vd Sebastian Siemiatkowski.

Klarna har satt en deadline till senast den 10 mars för besked från ägare som önskar att delta i emissionen.

Läs även: Klarna-grundaren: Storbankerna borta om 5 år – 'neo-bankerna' tar över


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.