Fotograf: Pixabay, XM Reality (montage)

Aktien handelsstoppades efter tokrusning – nu berättar AR-bolaget om potentiellt nya avtal

First North-bolaget XM Reality stoppades av Nasdaq efter kursrusning på 26 procent.

First North-listade XM Reality, som handelsstoppades på tisdagsförmiddagen efter en kursökning på drygt 26 procent, meddelar att bolaget befinner sig i förhandlingar om kundavtal.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Nasdaq Stockholm beslutade under förmiddagen att stoppa handeln i XM Realitys aktie och har anmodat bolaget att informera marknaden om hittills ej publicerad insiderinformation. Det är bolagets bedömning att dagens kursrörelser inte är ett resultat av något informationsläckage", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

XM Reality befinner sig enligt pressmeddelandet i förhandlingar med två befintliga kunder. Den första kunden är "en global verkstadskoncern" som omsätter cirka 300 miljarder kronor medan den andra kunden är amerikansk försvarskoncern med omsättning på över 200 miljarder kronor. Ramavtalet med verkstadskoncernen innebär inte några order i sig självt.

"Däremot kommer det att reglera villkoren för nya prenumerationer samt förlängningen av befintliga", skriver bolaget.

Samma kund har dessutom lagt en tilläggsorder på 0,6 miljoner kronor. Denna, tillsammans med redan rullande prenumerationer, kommer under avtalet att innebära årligen återkommande intäkter på cirka 1,2 miljoner kronor.

Förhandlingarna med den amerikanska försvarskoncernen gäller en kundorder om motsvarande cirka 1,5 miljoner kronor. Detta ordervärde avser årligen återkommande intäkter.

Därutöver förhandlar bolaget även om samarbetsavtal med ytterligare en tredjepartsleverantör av smarta glasögon.

Resultaten av förhandlingarna kommer att meddelas "så snart konkret information blir tillgänglig", skriver bolaget.

Handeln i First North-listade Xmreality inleds som vanligt på onsdagen klockan 9.00 efter handelsstoppet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST