Nominera till E-Prize 2019 – Sveriges största energipris

Nu är det dags att nominera till 2019 års upplaga av E-Prize! Utvecklar ni Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter?

E-Prize ett samarbete mellan E.ON och Veckans Affärer. Det är Sveriges ledande energipris i näringslivet och delas ut för 11:e året i rad. 

Den fräcka, svenska elbilsutmanaren Uniti, Mimbly som vill lösa såväl vatten-, energi- och mikroplastproblemet samt Ferroamp som har tagit delningsekonomin till energimarknaden stod som slutliga vinnare av E-Prize 2018.

Nu letar vi efter tre minst lika innovativa och lovande företag som har några av de mest hållbara lösningarna på energiutmaningarna inom områdena förnybart, effektivisering och transporter.

Nominera till E-Prize 2019 direkt här!

Vem kan nominera?
Vem som helst kan föreslå ett företag eller en organisation som de tycker förtjänar priset i någon av de tre kategorierna - det kan vara din egen organisation. En jury bestående av några av Sveriges främsta energi- och innovationsexperter bedömer de inkomna nomineringarna och väljer ut 9 finalister, 3 i respektive kategori. De 3 slutgiltiga vinnarna av E-Prize 2019 presenteras sedan i Stockholm den 10 oktober 2019.

Kategorier E-Prize 2019:

Förnybar energi
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi. Det kan till exempel handla om allt från företag, små som stora, med innovationer och teknik för generering av förnybar energi över lagring och annan understödjande teknik till nya innovativa affärsmodeller.

Energieffektivisering
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot effektivare utnyttjande av energi. Det kan till exempel handla om företag, små som stora, som utvecklar nya, innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering men också energikunder som har egna innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering.

Hållbara transporter
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot en transportsektor med effektivare utnyttjande av och mer förnybar energi.

E-prize jury
Johanna Lakso, vd Powercircle
Christian Roos, head of strategy & innovation, E.ON
Lisa Ericsson, chef KTH Innovation
Mattias Goldman, vd Fores
Per Olof Lindsten, redaktör och digitalredaktionschef Veckans Affärer (juryns ordf)

Vid frågor kontakta: Per Olof Lindsten, redaktör och digitalredaktionschef Veckans Affärer, juryns ordförande, e-post: pol@va.se

Senast den 2 april 2019 vill vi ha er nominering.

Nominera till E-Prize 2019 direkt här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST