Fotograf: Elisa Ferrarri/TT

Zlatan investerar i superlyxiga bostäder – som han fyller med Ikea-möbler(!)

Zlatan Ibrahimovic slog just hål på myten om att han bara köper lyx.

Kungen av svensk fotboll är god för 1,1 miljarder, enligt Veckans Affärers senaste uppskattning. Han har en exklusiv smak när det sportbilar och fastigheter. Men när det gäller möbler föredrar han lågpris – av svenskt märke.

Det avslöjade Zlatan Ibrahimovic för journalister i en utfrågning inför LA Galaxys säsongspremiär, rapporterar Aftonbladet. Han passade på att dra en anekdot om när familjen flyttade till Los Angeles.

"Ikea är fantastiskt, när vi skulle flytta hit sa jag till min fru att ta ett hus med möbler – hon sa att det inte fanns något, hon hade hittat ett hus utan möbler som hon gillade. Då sa jag att vi måste åka till Ikea och köpa allt, mäklaren sa att rika människor inte handlar på Ikea – jag svarade; nej, men intelligenta människor gör", sade Zlatan och avslutade:

"Så gissa vad jag gjorde? Ikea, naturligtvis. "

Svensken är även förtjust i Ikeas köttbullar som han kallar "jättegoda", rapporterar Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic bor tillsammans med sin familj i kändistäta Beverly Hills i Los Angeles. Han äger även ett townhouse på Östermalm i Stockholm, som han köpte för 110 miljoner år 2015, utöver fritidshus i Åre och Stockholms skärgård.

Läs även: Zlatans sportmärke går i graven – förluster på hundratals miljoner


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST