Fotograf: Vilhelm Stokstad/TT

Saabs vd: Flera stororder möjliga de närmaste åren

Försvarsföretaget Saab ser möjligheter till flera stororder de närmaste åren.

Det uppgav Saabs vd Håkan Buskhe vid presentationen av bokslutsrapporten.

Finland och Schweiz väntas omkring år 2021 ta beslut i stridsflygupphandlingar där Gripen E ingår. Saab diskuterar även nästa omgång av stridsflygplan till Gripen-kunden Brasilien, men antagligen kommer det inte att materialiseras förrän år 2021, 2022 eller liknande, bedömer Håkan Buskhe.

Beträffande Gripen C/D-kandidaten Kroatien, som nyligen fick nej från USA angående affären att köpa begagnade stridsflygplan av typen F-16 från Israel, väntar man på vad som blir nästa steg, är Saabs budskap.

När det gäller ubåtar pågår en stor kampanj i Nederländerna där något slags val kommer att ske i år, men slutkontraktet väntas inte förrän 2021 eller 2022, enligt Saab.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST