I går sparkade småspararfavoriten vd:n – i dag faller aktien brant

First North-listade Saltx faller 20 procent i den inledande handeln under fredagen.

Under torsdagen skickade energilagringsbolaget Saltx Technology ut två pressmeddelanden efter börsens stängning.

Det ena berättade att vd:n Karl Bohman får gå på dagen och att bolagets Harald Bauer blir tillförordnad vd. I det andra skrev det First North-listade bolaget att man ska göra en nedskrivning på 63 miljoner kronor gällande immateriella tillgångar.

Läs mer: Saltx sparkar vd:n och gör stor nedskrivning

"Detta som en följd av bolagets fokusering på storskalig energilagring - EnerStore, som beslutades under hösten 2018. I linje med SaltX affärsmodell, kommer bolaget inte i egen regi att driva utveckling och kommersialisering inom övriga applikationsområden, utan detta sker genom partners. Bolaget bedömer då att värdet av applikationsområdena inte har lika stor potential och gör därför en nedskrivning av balanserade utgifter för utveckling samt andra immateriella tillgångar", skriver bolaget.

Vid börsens öppning på fredagen föll SaltX brant. Aktien var ned drygt 20 procent i den inledande handeln.

Saltx som har utvecklat en saltbaserad teknik för att lagra värme kemiskt noterades på First North i maj 2016 till 3 kronor per aktie. Det senaste året har aktien fallit över 70 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST