Fotograf: Richard Drew/AP

Lättnadsrally på Wall Street efter nedtaggad retorik från Trump

De ledande börserna i New York fick en kick uppåt på tisdagen efter ökad handelsoptimism mellan USA och Kina samt minskad oro för en ny nedstängning av federal verksamhet, "shutdown".

Donald Trump sade att han inte är nöjd med den kompromiss som har gjorts mellan demokrater och republikaner men sade även att han inte tror vi kommer se en "shutdown".

Den amerikanska presidenten sade även att han kan tänka sig att flytta fram deadline för en höjning av tullar på kinesiska varor från tidigare utlovade 1 mars.

Dow Jones industriindex stängde upp 1,5 procent till 25.425. Det bredare S&P 500 var upp 1,3 procent till 2.744, medan tekniktunga Nasdaq Composite ökade 1,5 procent till 7.415.

Sektorsvis ökade råvaror mest medan fastighet var enda sektor på minus.

Bland enskilda aktier rusade kosmetikabolaget Coty med 12,5 procent efter att JAB Holdings lagt bud på ytterligare 20 procent av bolaget.

Bryggeriet Molson Coors föll 9,5 procent efter att ha rapporterat högre vinst än väntat, men klart lägre omsättning.

Sportmodebolaget Under Armour steg 6,8 procent efter att ha slagit analytikernas förväntningar för fjärde kvartalet.

Spelutvecklaren EA steg 5,2 procent efter att ha publicerat siffror för nya spelet Apex Legends, som ska utmana populära Fortnite.

I sektorn var även Activision Blizzard upp 3,9 procent inför rapporten efter stängning.

Desto tyngre gick Take-Two Interactive som fortsatte att sjunka i kölvattnet av torsdagens rapport, som fick aktien att rasa. På tisdagen var aktien ned ytterligare 4,5 procent.

Oljepriset steg på tisdagen efter Opec rapporterat minskad produktion för organisationens 14 länder under januari. Saudiarabien minskade sin produktion med 350.000 fat och Förenade Arabemiraten med 146.000 fat per dag.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 3 punkter till 2,68 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST