Hoppa till innehållet

Toys R Us blir kvar i Norden

Toys R Us nordiska verksamhet kommer inte att påverkas av situationen i USA och Storbritannien. Det meddelar det danska bolaget Top-toy, ägare av leksakskedjans butiker i Norden.

Foto: Michel Euler

Det har tidigare stått klart att leksaksjätten Toys R Us avvecklar sina 100 butiker i Storbritannien. På torsdagen fortsatte nederlaget. Bloomberg News rapporterade att Toys R Us ansöker om konkurs i USA och stänger igen sina 700 butiker även där. 

Verksamheten i Norden blir dock oförändrad, enligt ett pressmeddelande från danska Top-toy. Bolaget äger sedan 1996 Toys R Us 71 butiker i Sverige, Danmark, Island, Finland och Norge och även leksakskedjan BR.

Top-toy meddelar att de följer situationen i USA och Storbritannien men är tydliga med att de driver de nordiska butikerna självständigt och inte har gemensamt ägande med det amerikanska moderbolaget Toys R Us Inc. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera