Fotograf: TT

Analysfirma spår ”monsterrally” i Tesla – ger fart åt aktiekursen

Elbilstillverkaren tog täten på Wall Street i veckans inledande handel.

De ledande börserna i New York inledde veckans handel med små rörelser på båda sidor av nollstrecket. Marknaden vände blickarna mot handelssamtalen mellan USA och Kina som inleddes på nytt under måndagen. På torsdag väntas USA:s finansminister Steven Mnuchin och handelsrepresentanten Robert Lighthizer samt Kinas vice premiärminister Liu He ansluta till förhandlingsbordet.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,2 procent vid 25.051. Det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent till 2.710. Även tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,1 procent till 7.308.

Sektorvis ökade verkstad 0,6 procent medan kommunikation tappade 0,6 procent.

Förra veckans dämpade humör verkade ha lättat något efter söndagens rapporter från Axios rörande att Vita huset-medarbetare i informella ordalag sonderat hos kinesiska motparter om att anordna ett toppmöte mellan president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping vid Trumps Floridaresidens Mar-a-Lago i mars

Rapporterna kommer dagarna efter att USA-presidenten sagt att det inte kommer att bli aktuellt med ett möte mellan ledarna innan respittiden för nästa runda tullar, den 90 dagar långa så kallade vapenvilan, nått sin ände vid februari månads utgång.

Bland enskilda bolag steg Teslas aktie 2,3 procent till 315 dollar sedan Canaccord Genuity uppgraderat aktien och spått ett "monsterrally" alltmedan elbilstillverkaren når en allt solidare position i marknaden. Dessutom väntas 2019 bli ett år med "klart färre besvär" än det föregående, enligt Canaccord, rapporterade CNBC. Riktkursen på ett års sikt sattes till 450 dollar, upp från tidigare 330.

Spelutvecklaren EA steg nära 5 procent efter några timmar på måndagen men vände ner och stängde marginellt lägre. Aktien steg i fredags 16 procent efter lanseringen av spelet Apex Legends, ett spel som väntas konkurrera med det omåttligt populära gratisspelet Fortnite.

Sektorkollegan Activision Blizzard sjönk 7,6 procent efter medieuppgifter om att bolaget avser skära ned med hundratals anställda.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 2 punkter till 2,66 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST