En arkitektmodell av den tilltänkta butiken. Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Apples vrede mot Stockholms stad – efter att politikerna stoppat flaggskeppsbutiken

Det blir ingen Apple Store i Kungsträdgården.

Efter många turer har majoriteten i Stockholms stad röstat nej till att låta Apple öppna en flaggskeppsbutik i en byggnad som företaget köpt vid Kungsträdgården. Teknikjätten är nu rejält förbannad och har chockhöjt priset man vill sälja tillbaka byggnaden till staden för, rapporterar Fastighetsvärlden

Byggnaden som Apple vill konvertera till butik har idag hamburgerkedjan TGI Fridays som hyresgäst. Stockholms stad vill att det fortsatt skall vara en verksamhet likt restaurang eller kafé i byggnaden. 

Apple köpte fastigheten ”off market” av ett dotterbolag till Stockholms Handelskammare redan sommaren 2015. 129 miljoner kronor ska köpesumman ha legat på då, enligt Fastighetsvärlden. Idag önskar Apple få 179 miljoner kronor enligt tidningen. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST