En arkitektmodell av den tilltänkta butiken. Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Apples vrede mot Stockholms stad – efter att politikerna stoppat flaggskeppsbutiken

Det blir ingen Apple Store i Kungsträdgården.

Efter många turer har majoriteten i Stockholms stad röstat nej till att låta Apple öppna en flaggskeppsbutik i en byggnad som företaget köpt vid Kungsträdgården. Teknikjätten är nu rejält förbannad och har chockhöjt priset man vill sälja tillbaka byggnaden till staden för, rapporterar Fastighetsvärlden

Byggnaden som Apple vill konvertera till butik har idag hamburgerkedjan TGI Fridays som hyresgäst. Stockholms stad vill att det fortsatt skall vara en verksamhet likt restaurang eller kafé i byggnaden. 

Apple köpte fastigheten ”off market” av ett dotterbolag till Stockholms Handelskammare redan sommaren 2015. 129 miljoner kronor ska köpesumman ha legat på då, enligt Fastighetsvärlden. Idag önskar Apple få 179 miljoner kronor enligt tidningen. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.