Fotograf: Paul Inkles

Topp 10: Nordens främsta vinnaraktier att köpa just nu

Ta rygg på aktierna med starkast trend. Teknisk analys-specialisten Investtech har vaskat fram de hetaste köpkandidaterna på Nordens börser.

1.  Klövern AB Ser. B(KLOVB.ST) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 11.31 (-0.07)
Klövern AB Ser. B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 10.50. Ger signal om vidare uppgång till 11.47 eller mer. Aktien har gett en köpsignal från ett glidande medelvärde, och signalerar därmed fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 11.20 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
2.  Elekta B(EKTAB.ST) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 119.2 (-1.5)
Elekta B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 116. Ger signal om vidare uppgång till 134 eller mer. Aktien testar stödet vid cirka 117 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 117 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
3.  Amer Sports A(AMEAS.HEX) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 39.38 (0.03)
Amer Sports A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 35.09. Målkursen vid 38.74 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 38.80 euro. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
4.  Essity AB ser. B(ESSITYB.ST) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 252.5 (2.3)
Essity AB ser. B har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt efter att investerare stadigt köpt på allt högre kurser för att komma in. En köpsignal har utlösts och ytterligare uppgång för aktien indikeras. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 235. Ger signal om vidare uppgång till 275 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 238 kronor. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
5.  Ørsted(ORSTED.CO) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 482.4 (-0.9)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Ørsted och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 458. Ger signal om vidare uppgång till 493 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 417 kroner. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
6.  SalMar Asa(SALM.OL) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 447.6 (6.4)
SalMar Asa ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien närmar sig stödet vid cirka 420 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
7.  Tokmanni Group(TOKMAN.HEX) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 8.43 (-0.08)
Tokmanni Group har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 7.48. Ger signal om vidare uppgång till 8.90 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 7.54 euro. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
8.  Royal UNIBREW(RBREW.CO) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 517 (7)
Royal UNIBREW ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 495 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 495 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
9.  Ericsson Telefonaktiebolaget L M(ERICB.ST) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 80.1 (-1.26)
Ericsson Telefonaktiebolaget L M ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 79.00 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
10.  Arjo B(ARJOB.ST) - 7 feb 2019. Senaste slutkurs: 34 (1)
Arjo B har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Kursen har också brutit genom taket vid 33.47 kronor i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar om en fortsatt uppgång till 39.80 kronor eller mer. Aktien har stöd vid cirka 32.10 kronor. Negativ volymbalans visar att volymen är högre på nedgångsdagar än på uppgångsdagar. Det indikerar att optimismen är avtagande hos investerarna. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.