Fotograf: Mostphotos

Låter kunder dela på solceller – en av Sveriges smartaste energiinnovationer går till börsen

Cleantechbolaget Ferroamp, som tog hem slutsegern i VA:s energitävling E-prize, ska börsnoteras.

Cleantechbolaget Ferroamp Elektronik har beslutat att genomföra en nyemission om 40 miljoner kronor samt ansöka om listning på Nasdaq First North. Preliminär första dag för handel på First North är den 22 mars 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ferroamp utvecklar, tillverkar och marknadsför en plattform, Energyhub-systemet, för effekt- och energioptimering i fastigheter. Under 2018 ökade bolagets omsättning med 53 procent och bolagets orderingång med 90 procent. Målet är att ytterligare fördubbla omsättningen under 2019.

Bolagets övergripande mål är att till 2022 vara internationellt etablerat med en omsättning på 400 miljoner kronor.

Ferroamp utsågs nyligen till en av tre vinnare i Veckans Affärers tävling E-Prize, som lyfter fram de allra smartaste svenska energiinnovationerna. De tog hem kategorin Förnybart med motiveringen:

"Med en teknikhöjd som verkligen sticker ut i den svenska greentechsektorn går man i bräschen för den nya, lokala energimarknaden. Genom att erbjuda elkunderna att dela på gemensamma resurser som solceller, energilager och laddplatser för elbilar har man tagit delningsekonomin till energisektorn."

Läs mer: Ferroamp låter kunderna dela på solceller: "Lite som lego fast för förnybar energi"

Detaljer om börsnoteringen:

Emissionserbjudandet riktar sig till institutionella investerare och allmänheten i Sverige och omfattar högst 2.500.000 så kallade Units, motsvarande 40 miljoner kronor före emissionskostnader.

Vid stort intresse har styrelsen rätt att ge ut ytterligare upp till 625.000 Units motsvarande 10 miljoner kronor.

Varje Unit, med emissionskurs 16 kronor styck, innehåller en (1) aktie och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie 1 (TO1). Varje tvåtal (2) teckningsoptioner ger rätt till teckning av en (1) ny aktie till teckningskursen 21 kronor under perioden 1-31 mars 2020.

Läs även: Elbilar från Skåne, smart tvätt och delbara solceller – här är vinnarna i Sveriges största energipris i näringslivet


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.