Fotograf: Apple press

14-åring avslöjade pinsam tjuvlyssningsbugg i Facetime – belönas av Apple

En allvarlig bugg som påverkade alla med Iphone, Ipad och Mac gjorde det möjligt att tjuvlyssna på videokonversationer. Nu tackar Apple 14-åriga Grant Thompson som upptäckte problemet.

Apple har uppdaterat buggen i videotjänsten Facetime samt sagt att man ska belöna personen som flaggade för den, skriver Techcrunch.

Det handlar om 14-åriga Grant Thompson och hans mor som ska få en ersättning av Apple efter att de varnat för buggen långt innan den blev viral på sociala medier.

Apple sade att man förutom att ha gjort en säkerhetsgenomgång på Facetime även gjort ytterligare uppdateringar till både Facetime-appen och dess server.

Buggen i Facetime gjorde det möjligt för en person att kunna höra den andra innan videokonversationen var igång. Detta genom att lägga till en person till samtalet och sedan skriva in sitt eget nummer, skriver Business Insider.

Incidenten är pinsam för Apple och vd Tim Cook som säger sig ta sina användares integritet på största allvar. Vid prylmässan CES i Las Vegas lät Apple sätta upp en gigantisk reklamtavla med det budskapet, vilken också tolkades som en pik till konkurrenterna:


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.