ANNONS

Så kan ditt dataskydd bli effektivare med Sandboxing

Cyberattacker blir allt mer inriktade och sofistikerade. Ett bra skydd kan vara avgörande för ett företags överlevnad, menar Thorsten Kurpjuhn, European Market Developement Manager (MDM) på Zyxel, vars ATP-lösning förlitar sig på Sandboxing.

Antalet cyberattacker har ökat så pass mycket de senaste två åren att företag i dag kan utsättas för lika många attacker under en vecka som de tidigare utsattes för under ett helt år. Thorsten Kurpjuhn menar att en lyckad attack kan hota hela verksamheten, dels på grund av förlorade inkomster, dels på grund av förlorat anseende:

"En cyberattack kan orsaka skada på många olika sätt. Har man ett företag inom e-handel och ens nätverk ligger nere i några timmar kan det innebära svåra inkomstförluster. Att utsättas för Ransomware innebär utpressning av pengar för att få tillbaka tillgången till hackade filer. Sist men inte minst kan det vara väldigt svårt att komma tillbaka när ens anseende väl är förstört", säger Thorsten Kurpjuhn.

Intresserad av Zyxels ATP-lösning ZyWALL ATP Firewall? Den 22/2 10.30 håller Zyxel i ett kostnadsfritt webinar. Registrera dig här!

Tidskrävande process

Traditionella UTM-brandväggar förlitar sig på företag som identifierar hot och ger varje enskilt hot en signatur. Det är en tidskrävande process som leder till att det tar några dagar innan brandväggen får tillgång till signaturerna. Dessa dagar lämnar öppet för så kallade Zero Day Threats då hot kan ta sig in i systemet obemärkta.

Zyxels ATP-lösning, förlitar sig på Sandboxing där hot kan identifieras direkt i den molnbaserade databasen på bara några sekunder. På så sätt minimeras risken för Zero day threats.

"Nätverkstrafiken klassificeras av brandväggen som säker eller osäker. Dock hamnar mycket trafik mitt emellan dessa definitioner, och det är här som Sandboxing-funktionen kommer in; denna oklassificerade trafik skickas av brandväggen upp till en molntjänst som exekverar trafiken i en separat miljö, och utdelar lämplig säkerhetsstatus, säger Thorsten Kurpjuhn och tillägger:

"Så om ett nytt virus upptäcks, sparas det i databasen. Stöter sedan någon annan av våra kunder på samma virus kan det lätt identifieras. Alla som är uppkopplade till molnet gynnas."

Smart rapporteringsverktyg

Zyxels ATP-lösning kommer även med ett rapporteringsverktyg, Secure Reporter. Där kan man som företagare ta del av statistik kring vilka angrepp och virus som hindrats komma in i ens nätverk och identifiera om problemen härstammar i trafiken från något särskilt land eller hos en särskild anställd. På så sätt kan man ta kontrollen och blockera den osäkra trafiken.

Att cyberattackerna kommer att öka framöver är Thorsten Kurpjuhn övertygad om:

"Hackning har blivit enklare då verktyg som inte kräver några särskilda it-kunskaper finns tillgängliga. I dag finns alla typer av hackningprogram och med Darknet tillgängliggörs de mest avancerade lösningarna för de med kriminella intentioner. Ett bra skydd blir därmed allt mer avgörande för hur företag ska kunna hantera framtida hot", avslutar Thorsten Kurpjuhn.

Den 22/2 10.30 håller Zyxel i ett kostnadsfritt webinar för den som vill veta mer om deras ATP-lösning ZyWALL ATP Firewall. Registrera dig här och läs mer om Zyxel!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.