Susana Meza Graham, Anna Jelenius och Laura Bularca. Fotograf: Valiant Game Studio

Svenska indieutvecklarna tar in Paradox-veteranen Meza Graham – och såddmiljoner

Stockholmsbaserade spelstudion avslutar sin såddrunda.

Svenska Valiant Game Studio har just avslutat en såddrunda där man tog in 2,1 miljoner kronor. I samma veva tar spelutvecklaren även ombord Suzana Meza Graham som både investerare och rådgivare.

”Vi är väldigt glada åt att säkra finansiering som säkerställer leverans och release av vår planerade portfolio 2019”, säger Anna Jenelius, vd och creative director på Valiant Game Studio.

”Tillsammans med Susanas imponerande erfarenhet inom varumärkesbyggande, publishing, marknadsföring och pr är det här en investering som ger oss en utmärkt position för att säkerställa framgång för våra kommande releaser.”

Som före detta vice vd på Paradox Interactive är Meza Graham en veteran inom den svenska spelbranschen, och hon har tidigare utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer.

Läs även: Spel-Sveriges mäktigaste kvinna: Branschen kommer gå bättre om det blir fler kvinnor

”Efter att ha varit en del av svensk spelindustri i nästan 15 år är jag nu taggad på att fortsätta se till att den växer och frodas”, säger Susana Meza Graham.

”Valiant Game Studio delar min uppfattning om hur man ska hantera investerat kapital, de har en intressant affärsidé redo att lanseras och planer på att skala upp ännu mer.”

Den Stockholmsbaserade spelstudion grundades av Anna Jelenius och Laura Bularca och består i dagsläget av ett team på bara tre personer. För närvarande utvecklar de Pendula Swing, ett episodiskt äventyrsspel för PC och Mac i en fantasiversion av det amerikanska 20-talet.