Stort intresse för Göteborgs nya techplattform – kölista till första eventet

Vill ge kvinnor chansen att bredda sina nätverk.

Sveriges näst största stad får snart en ny plattform med syfte att samla stadens alla kvinnliga nätverk inom tech för kunskapsdelning och inspiration. Bakom initiativet, som kallas Female Network Forum, står Sigma Technology.

”Det finns idag ett flertal fantastiska initiativ för att locka fler tjejer och kvinnor till teknikbranschen som drivs av både privatpersoner, bolag och ideella föreningar. Men det finns inte någon gemensam plattform i Göteborg där de olika nätverken och aktiviteterna kan presenteras”, säger Jessica Mitrosbaras, som är en av arrangörerna samt rekryteringschef på Sigma Technology.

”Detta är en chans för kvinnor att ytterligare bredda sitt nätverk och en möjlighet för de olika föreningarna att visa för en bredare publik vad de gör och vad de står för.”

Det första evenemanget går av stapeln på Lindholmspiren den 27 februari. Kvällens inspiratör är bioinformatikföretaget 1928 Diagnostics.

Fyra kvinnliga it-nätverk har redan meddelat att de kommer att delta: Women in IT, WiTech, Sigma Smart Women Society och Pink Programming.

”Vi har fått ett enormt intresse för detta event vilket tyder på att behovet finns. Redan idag har vi fått över 150 anmälningar så vi kommer att vara tvungna sätta på väntelista”, berättar Nataly Duyko, pr- och kommunikationschef på Sigma Technology.