Två Apple-leverantörer vinstvarnar i dag

Halvledartillverkarna Infineon och AMS vinstvarnar, framgår av pressmeddelanden som släpptes vid bolagens bokslut under tisdagsmorgonen.

För tyska Infineon, som levererar chip till Apple, rör det sig om sänkt guidning för kommande år på grund av dämpade makroekonomiskt momentum. Vinsten väntas landa i nedre delen av tidigare estimat.

Läs även: Tim Cook om Apples första vinstvarning på 15 år: Kina har börjat bromsa in

Österrikiska AMS lämnar beskedet att man ställer in årets utdelning. Detta efter att bolaget varnat för att omsättningen väntas komma in lägre än prognos i det första kvartalet 2019, vilket sägs bero på en svag utveckling för smarta telefoner och "ofördelaktiga marknadsförutsättningar".

AMS tillhandahåller sensorer med ansiktsigenkänningsteknik till Apples smartphones. Enligt analytiker får företaget cirka 45 procent av sina intäkter från Iphones.

AMS ser intäkterna bli lägre under det första kvartalet på en svag efterfrågan för smartphones.

Bolaget sade att intäkterna förväntas hamna på mellan 350 och 390 miljoner dollar. Någon utdelning för 2018 kommer man inte att betala efter att det justerade rörelseresultatet mer än halverats i det fjärde kvartalet.

I rapporten sade AMS att efterfrågan hade bromsat in från en stor kund. I januari vinstvarnade Apple på en svag Iphones-försäljning i Kina.

Läs även: ”Kristallkulan” för 300 miljarder som världens största techfond använder för att hitta trender


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST