NYTT MAGASIN: Heta veganindustrin, VR-floppen och reportage från misärens Silicon Valley

Nya heta veganindustrin är en miljardmarknad med mängder av startupbolag och riskkapital som växer i rekordfart. Om detta och mycket mer handlar nya numret av Veckans Affärer magasin.

Nu finns ett rykande färskt nummer av Veckans Affärers magasin ute. Du som är prenumerant har förutom printversionen även tillgång till magasinet som e-tidning samt i vår mobilapp för iPhone eller Android.

Inte prenumerant ännu? Prova Veckans Affärer Insights utan kostnad i 30 dagar så får du tillgång till e-tidningen direkt!

Här är en del av innehållet i det senaste, fullspäckade numret:

TREND: Boom för en ny veganindustri
Riskkapitalstinna startupbolag tävlar med det traditionella jordbruket och livsmedelsindutrin. Det gäller att hitta de smartaste alternativa proteinkällorna som både kan föda en växande befolkning och rädda planeten. De allt allvarligare klimatlarmen gör att allt fler vänder köttet ryggen.

REPORTAGE: Het misär i Silicon Valley
Talangerna flyr, techjättarnas gloria falnar och gapet mellan fattiga och rika blir allt större i Silicon Valley. Följ med på ett reportage från startupbolagen, techtitanerna och de som fått nog.

PROFIL: Magnat med makt och miljarder
Den svenska gentlemannamiljardären Johan Eliasch är värd 20 miljarder kronor och har hittills räddat en miljon hektar regnskog. Heads carvingskidor har tagit honom hela vägen från legendariska Störtloppsbacken Hahnenkamm till 10 Downing Street.

INNOVATION: Kinesiska AI-bolaget som ser allt
Sensetime är världens högst värderade AI-startup. Följ med på en rundtur hos företaget som levererar hjärnan i det kinesiska övervakningssamhället.

DIGITALT: Kunderna gäspar och bolagen flyr
För några år sedan såg det ut som att virtual reality skulle uppfylla sitt halvsekelgamla löfte och nå en massmarknad. Men kunderna sviker – på grund av för lite innehåll och för otympliga prylar.

KAPITAL: ”95 procent av oss arbetar på fel plats”
Att ge alla en skräddarsydd försörjning skulle skapa enorma värden, menar den svenska kvantfysikern David Nordfors. Tillsammans med internets skapare Vint Cert vill han vända upp och ned på dagens jobbmarknad med hjälp av AI.

 

Testa Veckans Affärer Insights nu!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST