Goldman Sachs: Börsrallyt är redan över för i år

Storbanken Goldman Sachs bedömer att det inte blir något mer rally i år efter den starka uppgången i januari.

Banken konstaterar att fjärde kvartalet präglades av överdrivna nedgångar, men att det kompenserades för det under årets första månad då börsen bland annat prisat in att handelssamtalen mellan USA och Kina ska gå bra.

Läs även: Fondjätten flyttar pengarna från Kina: ”Det här är inget handelskrig. Det är ett kallt krig”

”Rallyt som vi räknade med har spelat ut sig snabbt och vad vi ser härifrån är en relativt måttlig avkastning på aktier”, säger strategen Sharon Bell till Bloomberg, som noterar att amerikanska aktier i snitt är upp omkring 16 procent sedan december medan europeiska aktier har klättrat omkring 9 procent.

Goldman Sachs räknar nu med att Stoxx Europe 600 indexet stiger omkring 4 procent de närmaste 12 månaderna.

Medan januari har varit en riktigt stark månad har dess uppgång skett under låga handelsvolymer. Många investerare har valt att stå vid sidlinjen då många frågor återstår att reda ut kring handeln och tillväxten, skriver Bloomberg News som också pekar på oenigheten kring marknadsutvecklingen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST