Fotograf: TT

Bostadsbyggaren Tobin Properties vinstvarnar igen – flaggar för illröda siffror

Vinstvarnar för tredje gången på mindre än ett år.

Tobin Properties sänker prognosen för rörelseresultatet för räkenskapsåret 2018 ned till ett negativt resultat om 25-30 miljoner kronor. Bolaget vinstvarnade inför rapporten för det tredje kvartalet, då prognosen sänktes till förväntningar om ett rörelseresultat på 25-50 miljoner kronor för helåret.

Marknaden för nyproducerade lägenheter är fortsatt avvaktande. Bolaget har haft ökade kostnader för garantiåtaganden uppger de som bakgrund till vinstvarningen.

"Styrelsen skriver därtill ned värden på nedlagda kostnader i projekt samt gör en ytterligare nedskrivning av en exploateringsfastighet i Uppsala, vilket gör att vår bedömning av rörelseresultatet för räkenskapsåret 2018 justeras ned från 25-50 miljoner kronor till ett negativ resultat om 25-30 miljoner kronor", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Läs även: Varning för skuldsmällar i plågad börssektor – här är 6 bolag att se upp med

Nedjusteringen görs samtidigt som bolaget gör bedömningen att Tobins projektportfölj på sikt har potential utifrån både geografiska lägen och fastigheternas och byggrätternas förvärvsvärden, heter det.

Utöver det vinstvarnade Oscar Properties även i mars förra året. Det var i sin tur andra gången bolaget gjorde det på mindre än ett kvartal.

De återkommande negativa nyheterna har satt spår i aktiekursen. På ett års sikt har kursen rasat med 40 procent.

Läs även: Oscar Properties lanserar lyxbutik i Stockholm 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST