Fotograf: Hanna Franzén/TT

Leif GW gick bet på otroliga kursrusningen i sitt eget bolag: ”Har råd att ta en och annan smäll”

Leif GW Persson berättar nu att han sålt allt i plåsterbolaget – alldeles för tidigt.

Det har omskrivits som "GW:s plåsterbolag", och han var själv med och ringde i klockan vid börsnoteringen. Men nu uppger Leif GW Persson att han sålt sitt innehav i plåsterbolaget S2 Medical.

"Jag har sålt innehavet till närstående, och det gjorde jag innan årsskiftet", säger han till Di.

Tidigare på måndagen framkom att ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering visat han sålt 140.000 aktier under december.

Leif GW Persson tecknade sig i den emission som föregick S2 Medicals listning på First North i slutet av november. Teckningskursen var 14:50 kronor. Kriminologiprofessorn investerade för cirka 2 miljoner kronor och fick då 1,2 procent av bolaget.

"Jag har alltid samma strategi, nämligen att utifrån utfallet flyttar jag över posterna och de hamnar då i andra bolag hos närstående. När jag sålde fick jag ett pris som inte var dåligt, även om det förstås inte var i närheten av dagens kurs. Men det spelar ingen roll, jag har råd att ta en och annan smäll", säger han till Dagens Industri.

Aktien handlas kring 57 kronor på måndagen. Tidigare på måndagen var den uppe på drygt 73 kronor, högst sedan listningen för några veckor och alltså skyhögt över teckningskursen i emissionen.

"Det finns ingen möjlighet att räkna hem det priset mot fundamenta, men det har folk inte riktigt klart för sig. Nu tokköper de ändå och det blir aldrig bra. Folk tror att de har fått en sedelpress i handen, men så är det inte", säger han till Dagens Industri.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST