En prototyp av högtalaren som visades upp under Democratic Design Days i Älmhult. Fotograf: Johan Nilsson/TT

Ikea avslöjar storsatsning på smarta högtalare

Möbeljätten presenterar detaljer kring nya samarbetet med Sonos.

Det har varit i görningen sedan ett år tillbaka och för några dagar sedan släppte Ikea en reklamfilm där man för första gången fick en smygtitt på möbeljättens senaste tillskott – smarta högtalare. Det skriver voicebot.ai.

Produktlinjen med högtalare, som fått namnet Symfonisk, görs i samarbete med Sonos och är utformad för att fungera både som en smart högtalare och ett hyllplan. Den ska också vara diskret nog att kunna placeras under ett köksskåp i Ikeas egen köksserie Metod.

Högtalaren ska dessutom vara kompatibel med alla Sonos-produkter och Ikeas övriga uppkopplade prylar som smarta lampor och trådlösa uttag som går under namnet Trådfri, enligt Ny Teknik.

Funktioner för att göra den kompatibel med de röststyrda assistenterna Amazon Alexa och Google Assistant är också på gång. Någon prislapp för högtalaren är inte spikad ännu, men Ikeas ambitioner är att det ska vara "ett pris som ligger på en nivå där vi kan nå den breda massan", skriver Ny teknik.

Symfonisk beräknas komma ut på marknaden i augusti i år.

Mer läsning: Ikea efter Ingvar – missnöje, maktkamper och panikåtgärder


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST