Jonas Björkman, som är vd på och medgrundare av Tessin

Ny konkurs på fastighetsplattformen Tessin

Låneplattformen Tessin, som fokuserar på crowdfunding inom fastigheter, har drabbats av ytterligare en konkurs. Den här gången är det över 24 miljoner kronor som står på spel

Under 2018 drabbades plattformens användare när fastighetsutvecklaren Axxonen Properties gick i konkurs.

Läs mer: Axxonen lägger ned verksamheten: “Våra lägenheter är inte säljbara”

Nu har även Albert Hansson Finans och Fastigheter ansökt om konkurs, rapporterar Di Digital. Bolaget tog i februari 2017 in totalt 18,2 miljoner kronor genom Tessin.

Emissionen omfattade preferensaktier och pengarna skulle gå till premiumbostäder i Storstockholm. Företaget hade dessförinnan tagit in 6,3 miljoner kronor till ett projekt som kallades "Topprenoverade lägenheter i hjärtat av Båstad".

Preferensaktierna löpte med en ränta om 11 procent medan finansieringen i Båstad skulle betalas tillbaka i tre omgångar.

”En extern agent kommer att träda in och företräda investerarna när det kommer till lånedelen, där det också finns en fastighetspant i grunden som säkerhet. Vad gäller preferensaktierna kommer tingsrätten att utse en konkursförvaltare som tar vidare processen”, svarar Tessins vd Jonas Björkman på Di Digitals fråga om vad som händer nu.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST