Fotograf: Dockatot/Sleepyhead of Sweden

Okända svenska bebissängbolaget gör dundersuccé i USA – nu kan det säljas för 1 miljard

Används av amerikanska megakändisar.

Om du aldrig hört talas om Dockatot är du inte ensam – i alla fall inte om du bor i Sverige.

I USA däremot har det svenska bolaget rönt stora framgångar med sina bebissängar som ska ”efterlikna mammans livmoder”. Superkändisar som Kim och Kourtney Kardashian och Scarlett Johansson har setts använda produkten, som även blivit en hit i sociala medier.

Nu är bolaget på väg att säljas till vad som kan bli en miljardvärdering, skriver Dagens Industri.

Bakom de populära bebissängarna står Lisa Furuland Kotsianis, som berättar för Di att hon producerade de första sängarna redan 2007 ”på ren spekulation”. I juli 2015 lanserades produkten i USA, och nu kan företaget alltså värderas till närmare 1 miljard kronor enligt Di:s källor.

I Europa säljs Dockatot under varumärket Sleepyhead of Sweden. Här i Sverige finns det knappt någon försäljning att tala om, men i Storbritannien säljer bland andra varuhuskedjan John Lewis produkten sedan år 2011.