Cristina Stenbeck, som meddelat att hon inte ställer upp för omval till Kinneviks styrelse.

Kinneviks nya styrelse sågas: "Ytterst svag"

Kinnevik får en ytterst svag styrelse och har dessutom ett oprövat kort på vd-posten, tycker Dagens industri i en kommentar till ommöbleringen som aviserades under fredagen.

Investmentbolaget Kinnevik får en oroväckande svag styrelse efter årsstämman 2019, skriver Dagens Industri i en kommentar på fredagen. 

Läs mer: Kinneviks styrelse: Stenbeck ut – Campbell in

"Det är förvånande att Kinneviks aktie inte sjunker mer på fredagen efter nyheten att Cristina Stenbeck och Erik Mitteregger lämnar styrelsen. Kinnevik får nu en ytterst svag styrelse och har dessutom en oprövat kort på vd-posten", skriver tidningen och syftar på Georgi Ganev som tillträdde i januari 2018 och dessförinnan kom från Dustin Group.

Dagens Industri anser att Susanna Campbell som ska ersätta Erik Mitteregger är "ett nedköp av sällan skådat slag". 

"Erik Mitteregger har en historik av att skapa aktieägarvärden. Susanna Campbell har från sin tid som vd på investmentbolaget Ratos en historik av att radera ut enorma värden för aktieägarna", skriver tidningen.

Även Mario Queiroz, som har suttit styrelsen sedan 2016 och har varit toppchef på Googles hårdvaruenhet, lämnar styrelsen. 

Brian McBride, tidigare styrelseordförande för Asos, konkurrent till Kinneviks portföljbolag Zalando, föreslås också till styrelsen tillsammans med Susanna Campbell.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST