SBAB går mot strömmen och sänker bolåneräntor

SBAB sänker boräntor med lång löptid.

Statliga bolånejätten SBAB sänker från och med i dag listräntorna för bolån med 4, 5, 7 och 10 års bindningstid med 0,12-0,26 procentenheter. Listräntorna för bolån med övriga bindningstider lämnas oförändrade, enligt ett pressmeddelande.

Marknadsräntorna med längre löptider har den senaste tiden sjunkit och därmed har SBAB:s upplåningskostnader också sjunkit. Detta har skapat utrymme för att sänka bolåneräntorna med längre bindningstider, uppger banken. 

”Det är mycket glädjande att vi kan sänka bolåneräntorna. Vår ambition är att vara transparenta och i vår räntesättning för bolån visa följsamhet mot marknadsräntornas utveckling och vår upplåningskostnad,” säger Klas Danielsson vd på SBAB.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST